Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου
Εορτασμός της εθνικής επετείου σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επετειακές εκδηλώσεις και ομιλίες. Στις 11:00 το πρωί θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από σχολεία, συλλόγους, εκπροσώπους φορέων, Προσκόπους και Οδηγούς, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ο Εθνικός Ύμνος.

Στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» θα διεξαχθεί ομιλία με θέμα «Οχυρά Κρήτη 1941-1945. Η στρατιωτική θέση του Γερμανο-Ιταλικού κατοχικού στρατοπέδου της Ιεράπετρας. Παρουσίαση μελέτης για την ιστορική και τουριστική ανάδειξη των κατοχικών οχυρώσεων της Ιεράπετρας», ομιλητές: Μ. Σπυριδάκης, ψηφιακός χαρτογράφος, περιβαλλοντολόγος, Λ. Φοινίτσης, μηχανικός ερευνητής για θύματα πολέμου Β. Λεονταράκης μηχανικός. Θα ακολουθήσει επετειακό μουσικό πρόγραμμα.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου
Στις 10:00 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, παρουσία των αρχών του τόπου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αντιπροσωπειών σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, συλλόγων και σωματείων.
 Στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Παρέλαση στην οδό Μιχαήλ Κοθρή, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, Μοτοσικλετιστών του Τμήματος Τροχαίας, σχολείων, θυμάτων πολέμου, αθλητικών σωματείων, συλλόγων, ομίλων, σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.
 
Στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού στις 10:00 το πρωί της 28ής Οκτωβρίου θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στον Κουτσουρά παρουσία των αρχών του τόπου, αντιπροσωπειών σχολείων, προσκόπων, συλλόγων και σωματείων. Στις 10:30 θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο πεσόντων, στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά, κατάθεση Στεφάνων και θα ακολουθήσει η Παρέλαση των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας.