Έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας για «την Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς»

Αγαπητοί συνδημότες,
Απευθυνόμαστε και φέτος σε ’σας για να υλοποιήσουμε μαζί, με την ίδια όμορφη ανθρωπιστική διάθεση, «την Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς».

Πρόκειται για μια πανδημοτική προσπάθεια που καθιερώθηκε σαν θεσμός από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, για να μην υπάρξουν στον τόπο μας άνθρωποι που θα στερηθούν τις μέρες των εορτών τα στοιχειώδη είδη διατροφής. Άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα που υποδεικνύονται από τις Ενορίες, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, το Σύλλογο Πολυτέκνων Ιεράπετρας και τον Σύλλογο με Αναπηρίες, θα γευτούν την αγάπη και την κοινωνική σας ευαισθησία με τη χειρονομία σας αυτή.

Επειδή θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή σας στην όμορφη αυτή ιδέα, σας παραθέτουμε κατάλογο των ειδών που πρέπει να περιέχουν οι τσάντες που θα ετοιμάσετε. (Μπορείτε, αν θέλετε, να τοποθετήσετε στην τσάντα φάκελο με τις δικές σας ευχές, χωρίς όμως να έχετε τη δυνατότητα να γνωρίζετε σε ποιά οικογένεια θα διατεθεί): 2 κιλά κρέας, 2 κιλά ρύζι, 2 κιλά ζάχαρη, 1 κιλό φασόλια, 2 κιλά αλεύρι, 2 φακελάκια καφέ, 5 κουτιά γάλα εβαπορέ, 4 πακέτα μακαρόνια, ένα παιγνίδι προαιρετικά. (Η τοποθέτηση παιγνιδιού στην τσάντα υποδεικνύει την επιθυμία σας να διατεθεί η τσάντα σε οικογένεια με παιδιά).

Οι τσάντες μπορούν να παραλαμβάνονται καθημερινά στο οίκημα του Ερυθρού Σταυρού ώρες γραφείου ή μετά από τηλεφώνημά σας στο 28420-25466, οπότε Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα περνάνε από τον τόπο εργασίας σας για την παραλαβή. Η διανομή στις άπορες οικογένειες θα ξεκινήσει το Σάββατο 20/12/2014.

Ας προσπαθήσουμε και φέτος για την επιτυχία του θεσμού της «Τσάντας της Χριστουγεννιάτικης Χαράς» όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Η επιτυχία θα προσφέρει πραγματική χαρά σε όλους. Σε εκείνους που την προσμένουν και σε εκείνους που την προσφέρουν.

Ευχόμαστε σε σας και την οικογένεια σας κάθε ευτυχία. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος, Χρόνια Πολλά.