Πορεία και κοπή πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιεράπετρας

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός», σας καλεί να κόψουμε την πίτα του συλλόγου στα χιόνια του οροπεδίου της Λαπάθου και στην Κάτω Σύμη. Αναχώρηση: 9:00 το πρωί (ακριβώς) από την Πλατεία Ελευθερίας (Εθνική Τράπεζα). Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δύο πορείες. Μία ψηλά στο χιονισμένο βουνό και μία πιο ήπια. Στο τέλος θα καταλήξουμε στην Κάτω Σύμη για φαγητό.
  

 
Αρχηγός στη μεγάλη πορεία: Γιώργος Ζυγάκης, τηλ. 6971 953 481.
Αρχηγός στη μικρή πορεία το Δ.Σ. Τηλ. 6972 278 787.
Συμμετοχή παιδιών: ΝΑΙ
Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους 7 ευρώ (τα παιδιά δεν πληρώνουν).
 

Απαραίτητος εξοπλισμός για την άνετη και ασφαλή πεζοπορία στα χιόνια: Μπότες αδιάβροχες ορειβασίας, αντιανεμικό αδιάβροχο (καλό είναι να έχουμε μαζί μας και μια αλλαξιά ρούχα, σε περίπτωση βροχής), νερό, μπαστούνι πεζοπορίας (προαιρετικά), ατομικό φαρμακείο και σφυρίχτρα, κατάλληλη τροφή (π.χ. ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μπισκότα κλπ.).
 
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΙΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ:
- Οι συμμετέχοντες στις πορείες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.
- Ο αρχηγός της κάθε πορείας δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και να προσαρμόσει το πρόγραμμα ανάλογα με απρόβλεπτους παράγοντες (καιρικές συνθήκες, δυσκολία διαδρομής) και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
- Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, αφορούν το συνολικό χρόνο της πορείας και δεν περιλαμβάνουν τις απαραίτητες στάσεις.