Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου

Γενικός σημαιοστολισμός από τις 8:00 το πρωί έως και τη δύση του ηλίου κατά την 23η , 24η και 25η Μαρτίου.

Φωταγώγηση των πλατειών της πόλης, των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015.
 
Τρίτη 24 Μαρτίου
 
Εορτασμός της εθνικής επετείου σε όλες τις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επετειακές εκδηλώσεις και ομιλίες.
11:00 Προσκύνημα των μαθητών στο Μνημείο Ηρώων. Κατάθεση στεφάνων από Σχολεία, Συλλόγους, Φορείς, Προσκόπους και Οδηγούς. Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος
 
Τετάρτη 25 Μαρτίου
 
07:30 Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών.
08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων.
10:00 Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, παρουσία των Αρχών του τόπου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, Προσκόπων, Οδηγών, Αντιπροσωπειών Σωματείων και Τμημάτων Μαθητών όλων των Σχολείων με τις σημαίες τους.
10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων. Κατάθεση Στεφάνων από το Δήμαρχο Ιεράπετρας και εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Κρήτης, του 3ου Κ.Ε.Π, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Εθνικής Αντίστασης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος.
10:45 Παρέλαση στην οδό Μιχαήλ Κοθρή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, Μοτοσικλετιστών Τμήματος Τροχαίας, Μαθητών Σχολείων, Αθλητικών Σωματείων, Συλλόγων, Ομίλων, Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ
 
10:00 Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στον Κουτσουρά παρουσία των αρχών του τόπου, αντιπροσωπειών σχολείων, συλλόγων και σωματείων.
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά, κατάθεση Στεφάνων εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος.
11:00 Παρέλαση των σχολείων της Δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού.