Εσπερίδα με θέμα την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Πιστεύοντας πως με τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας μπορούμε να βελτιώσουμε τις λειτουργίες των σχολικών μονάδων μέσα από τη συστηματική πρόληψη, διαμεσολάβηση και ουσιαστική αντιμετώπιση περιστατικών βίας κατά των ανηλίκων, οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης κ.κ. Α. Κατσαγκόλης και Ι. Γρηγοράκης συνδιοργανώνουν, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λασιθίου και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ιεράπετρας, εσπερίδα με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός» την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ώρα 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας.
 
Η εσπερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και υλοποιείται σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Σκοπός της επιμορφωτικής δράσης είναι μέσα από την σωστή ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών να ευαισθητοποιηθεί ολόκληρη η σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές), για να μπορεί να παρεμβαίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά, έτσι ώστε να περιοριστούν οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση κάθε μορφής βίας και εκφοβισμού στη ζωή των μαθητών/τριων και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις ενδοπροσωπικές και διαπροσωπικές τους σχέσεις.
 
Μετά το τέλος της ομιλίας, θα ακολουθήσει διαδραστική συζήτηση με το κοινό και θα τεθούν ερωτήσεις.