Εσπερίδα με θέμα «Μιλώντας στους εφήβους για το σεξ»

Με γνώμονα την ανάγκη για ενημέρωση των νέων αλλά και των μεγαλυτέρων σε θέματα που αφορούν το γεννητικό σύστημα, τις λειτουργίες του και τις κοινωνικές και ψυχικές επιπτώσεις που προέρχονται από την λάθος στάση στις σχέσεις των δύο φύλων, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Α. Κατσαγκόλης, οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Ομάδα Προαγωγής Υγείας, που τελεί υπό την εποπτεία του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Κέντρο Ημέρας Ιεράπετρας και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ιεράπετρας οργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Μιλώντας στους εφήβους για το σεξ» τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 7:00 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας.
 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν η εσπερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της ανάγκης που υπάρχει για να βοηθηθούν οι έφηβοι, ώστε να αναπτύξουν μια υγιή σεξουαλική συμπεριφορά με συνειδητοποίηση του μέτρου και του φυσιολογικού.
 
Η ανάγκη να είναι ειδικά προετοιμασμένοι οι έφηβοι με πλήρη διαφάνεια της σεξουαλικότητας, με κριτική στάση στις επιρροές που δέχονται (παραφυλικές συμπεριφορές, παραπληροφόρηση, ανταγωνιστικότητα στις σχέσεις των φύλων, κλπ), καθώς επίσης και η ανάγκη για πλήρη ενημέρωση για τα θέματα που σχετίζονται με ανεπιθύμητες καταστάσεις (αθέλητη εγκυμοσύνη, σεξουαλική βία, σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα – AIDS, κλπ) καθιστούν τόσο την οικογένεια όσο και το σχολείο βασικούς παράγοντες που έχουν καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία μιας υγιούς σεξουαλικής συμπεριφοράς των εφήβων.
 
Στο πλαίσιο αυτό η εν λόγω εσπερίδα είναι μια σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης την οποία καλούμαστε όλοι να παρακολουθήσουμε.