Εξόρμηση στο φαράγγι του Ρίχτη από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιεράπετρας

Την Κυριακή 17 Μαΐου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός» θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο φαράγγι του Ρίχτη, κοντά στα Έξω Μουλιανά.

Θα περπατήσουμε αρχικά σε ένα υπέροχο μονοπάτι κάτω από πυκνή βλάστηση, θα περάσουμε από το μοναδικό καταρράκτη της περιοχής και θα καταλήξουμε στην ομώνυμη παραλία για μπάνιο. Το μεγαλύτερο μέρος της πορείας είναι σε καλογραμμένο μονοπάτι, με λίγα, πολύ μικρής δυσκολίας περάσματα.

Ώρες πορείας 2+.
Βαθμός δυσκολίας 1.
Αρχηγοί το Δ.Σ., τηλ. 6937427075 Γεωργία Κατερίνα, 6972278787 Θεοδωρίδης Δημήτρης, 6971953481 Γιώργος Ζυγάκης.
Αναχώρηση 9:00 το πρωί από την Πλατεία Ελευθερίας (Εθνική Τράπεζα).

Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα παραμείνουμε στην παραλία και στο διαμορφωμένο χώρο αναψυχής, γι' αυτό να κρατάτε τα απαραίτητα, όπως πάντα, νόστιμα εδέσματα.

Δεκτή και η συμμετοχή παιδιών. Το κόστος συμμετοχής για όσους δε μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους ανέρχεται σε 7 ευρώ.

Απαραίτητος εξοπλισμός για την άνετη και ασφαλή πεζοπορία: μποτάκια πεζοπορίας, αντιανεμικό, ρούχα σε περίπτωση που βραχούμε και το μαγιό σας, για όσους θέλουν να κολυμπήσουν, καπέλο και αντηλιακό, νερό, μπαστούνι πεζοπορίας (προαιρετικά), ατομικό φαρμακείο και σφυρίχτρα, κατάλληλη τροφή (π.χ. ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μπισκότα κλπ.).