Εκδήλωση για τη μνημειακή Μινωική ελιά του Καβουσίου

Εκδήλωση με τίτλο «Ελαίας – ειρήνης, φωτός δρόμοι» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και συνδιοργανώνεται από την Τοπική Κοινότητα Καβουσίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογος Καβουσίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράπετρας, της Περιφέρειας Κρήτης και της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Η έναρξη θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο του Καβουσίου στις 10.30 π.μ. και θα συνεχιστεί στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής και στην αρχαία ελιά του Αζοριά με μινωικά δρώμενα και με προσφορά προς τον ΟΗΕ ενός φυτωρίου - «κόρης», που θα την κατευοδώσουν με απώτερο στόχο και καθολική ευχή να φθάσει και να φυτευθεί στα κεντρικά του κτίρια Οργανισμού στη Νέα Υόρκη Αμερικής.
 
Επίσης, θα προσφερθούν ένα φυτώριο στην UNESCO και ένα για να φυτευτεί στο αεροδρόμιο της Σητείας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στην πλατεία του χωριού, με γευσιγνωσία μινωικής κουζίνας από την αρχαιολόγο Τζέρολιν Μόρισον και ρακοκάζανο που θα στήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ενώ θα μιλήσουν ο καθηγητής της κλασσικής αρχαιολογίας Λευτέρης Χατζόπουλος, ο οικονομολόγος-συγγραφέας Ματθαίος Παχλιτζανάκης, ο ιστορικός-συγγραφέας Γιώργος Παναγιωτάκης και ο αρχαιολόγος Νίκος Παναγιωτάκης. Την παρουσίαση θα κάνει ο Γιώργος Βιτώρος.
 
Περισσότερες πληροφορίες εδώ