Προβολή του ντοκιμαντέρ microbirth

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λασιθίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Σεβασμού στη γέννα ENCA Hellas παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ Microbirth Movie.
 
Ο τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 30 χρόνια. Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας. Πως η χρήση της συνθετικής ωκυτοκίνης, των αντιβιοτικών, της καισαρικής τομής και των υποκατάστατων μητρικού γάλακτος μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την εμφάνιση ασθενειών στην μελλοντική ζωή του παιδιού. Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο MICROBIRTH, ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που προβάλλεται παγκοσμίως.
 
Οι παραγωγοί της ταινίας και οι επιστήμονες που συμμετέχουν καταδεικνύουν, μέσα από την έρευνά τους, ότι αυτή η «σπορά του μικροβιώματος» τη στιγμή της γέννας καθορίζει σημαντικά την υγεία του ανθρώπου σε ολόκληρη τη ζωή του. Αυτή η «σπορά» των βακτηρίων είναι απαραίτητη και, ακόμα κι όταν ένας φυσικός τοκετός δεν είναι εφικτός. Η επαφή του μωρού με τη μητέρα του «δέρμα με δέρμα» και ο θηλασμός προσφέρουν επίσης τα βακτήρια που είναι καθοριστικά για την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού
 
Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 07 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη