Κάλεσμα για βοήθεια στους πρόσφυγες από τον «Ιστό» και το «Καερετι»

Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη το προσφυγικό δράμα. Υποκινούμενες πολεμικές συρράξεις, ανελέητοι βομβαρδισμοί και ισοπεδωμένες πόλεις, απελπισμένη φυγή σωτηρίας από τις εμπόλεμες ζώνες, ασύστολη εκμετάλλευση από διακινητές και κερδοσκόπους, θαλασσοπνιγμοί στο Αιγαίο, στερήσεις κακουχίες και ατέλειωτες πεζοπορίες και τέλος αναλγησία και κλειστά σύνορα της «πολιτισμένης» Ευρώπης.

Πρόσφυγας ή μετανάστης κατά καιρούς και ο ίδιος, ο ελληνικός λαός δεν ήταν δυνατό να παραμείνει αδιάφορος μπροστά στην τραγωδία που εξελίσσεται δίπλα του. Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης απλώθηκε γρήγορα απ΄ άκρη σ΄ άκρη της χώρας.

Ο Σύλλογός μας έχοντας ως βασική Καταστατική του Αρχή την Κοινωνική Αλληλεγγύη, σπεύδει κι αυτός με τη σειρά του να προσθέσει τις μικρές του δυνάμεις στο Κίνημα Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες.


Καλούμε τα μέλη του «Ιστού» και τα μέλη του «Καερετιού» να συμβάλλουν οι ίδιοι και να κινηθούν δραστήρια στο συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον, για να έχει η κινητοποίηση τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.
 
Καλούμε όλη τη Γεραπετρίτικη κοινωνία να στηρίξει έμπρακτα του δοκιμαζόμενους πρόσφυγες προσφέροντας ότι μπορεί ο καθένας από το υστέρημά του, με βάση τον παρακάτω κατάλογο με είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως για βρέφη και μικρά παιδιά.

Καλούμε επίσης να συμμετάσχουν στην καμπάνια αλληλεγγύης του Συλλόγου μας:

– Τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και τα φαρμακεία, προσφέροντας είδη από τον κατάλογο.
– Τις τοπικές μεταφορικές εταιρίες, μεταφέροντας ανιδιοτελώς τα συγκεντρωμένα είδη στον Πειραιά.
– Τα δημοπρατήρια κηπευτικών, αποστέλλοντας οι ίδιοι ή με τη μεσολάβησή μας, αδιάθετα προϊόντα στις δομές σίτισης προσφύγων.
– Τα τοπικά Μ.Μ.Ε., γνωστοποιώντας πλατιά την καμπάνια αλληλεγγύης.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Βρεφικά γάλατα
Βρεφικές τροφές
Βρεφικές κρέμες
Μπιμπερό
Χαρτομάντηλα
Μωρομάντηλα
Αφρόλουτρα
Σαμπουάν
Σαπούνια
Ποτήρια μιας χρήσης
Κουτάλια μιας χρήσης
Πιρούνια
Μπισκότα
Κρουασάν
Πιπίλες
Γάντια πλαστικά
Οδοντόκρεμες
Οδοντόβουρτσες
Μπάλες, μπαλόνια και παιχνίδια για τα παιδιά
 
Τα είδη συγκεντρώνονται στο χώρο όπου στεγάζονται ο «Ιστός» και το «Καερέτι» στην οδό Νικηφόρου Φωκά 38, καθημερινά εκτός Κυριακής και ώρες 11 με 2 το πρωί και 6 με 8 το απόγευμα.
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 28420 80036 – 6981805487 και 6980627021.

ΙΣΤΟΣ

Σύλλογος Αλληλεγγύης και Προώθησης Κοινωνικής Οικονομίας Ιεράπετρας