Εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά

Σ΄ ένα κόσμο που εκσυγχρονίζεται κ αλλοιώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, εμείς επιμένουμε πιστά και πεισματικά να παραμένουμε λάτρεις της παράδοσης και των λαϊκών τεχνών, να συνυπάρχουμε με το σήμερα κρατώντας τις πιο όμορφες μυρωδιές του χθες, να δημιουργούμε ασταμάτητα την ίδια την καθημερινότητά μας. Απ' τα απλά και τα πρακτικά (κατασκευάζοντας ποτήρια, πιάτα, μπουκάλια, ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, διακοσμητικά κ.α.), μέχρι τα πιο σύνθετα και καλλιτεχνικά (μουσική, ζωγραφική, χορό, ποίηση, χαρά, συνεργασία, συνύπαρξη και πολλά άλλα..

Σ' ένα τέτοιο κλίμα στρέψαμε και το βλέμμα μας στη νέα γενιά και είδαμε πόσο ανάγκη έχει την ομορφιά που προλάβαμε και βιώσαμε σαν παιδιά και που τείνει δυστυχώς να εκλείψει... Παρατηρήσαμε πόσο αρέσει στα παιδιά η δημιουργία και συγκεκριμένα των ίδιων των παιχνιδιών και των χρηστικών αντικειμένων τους. Πόσο απολαμβάνουν απλά, πανάρχαια, παραδοσιακά παιχνίδια όπως η μπάλα, το κρυφτό, τα ομαδικά παιχνίδια κλπ) όσο τίποτε άλλο. Αποφασίσαμε να τους δείξουμε με τον πιο όμορφο τρόπο που είναι το παιχνίδι, κάποιες απ΄ τις τέχνες μας. Κάποιες απ΄ τις αγάπες μας!

Σ' έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εκθετηρίου μας θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας σε εποχές παλαιϊνές, λησμονημένες, σε κόσμους μαγικούς και θα χρωματίσουμε, θα τραγουδήσουμε, θα κατασκευάσουμε, θα φάμε, θα παίξουμε με τη βοήθεια έμπειρων παιχνιδαγωγών, παιδαγωγών και χειροτεχνών.

Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα φτιαγμένο στα μέτρα και στις προτιμήσεις των παιδιών που θα περιέχει κατασκευές από υλικά όπως γύψο, πηλό, χαρτί, ύφασμα, χάντρα, καμβά κ.α. και διαφόρων τεχνικών όπως collage, decoupage, papier mache, ψηφιδωτού κ.α., με σκοπό τη δημιουργική τους έκφραση, την ανάπτυξη των χειροτεχνικών δεξιοτήτων τους και την ευκαιρία να μεταποιήσουν τη φαντασία τους σε καλλιτέχνημα!

Επίσης θα περιέχει εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, που τόσο λατρεύουμε μικροί και μεγάλοι!! Μέσα από τα εργαστήρια της μουσικοκινητικής μαθαίνουμε τα παιδιά να ανακαλύπτουν το σώμα τους με σκοπό τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων τους και την αίσθηση του ρυθμού. Μέσα από το ομαδικό παιχνίδι (ειδικά μελετημένου από παιδοψυχολόγους και παιδαγωγούς) την αξία της συλλογικότητας και την έννοια της συνεργασίας.

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά θα πάρουν παράσημο και "πτυχίο" αποφοίτησης και θα είναι έτοιμοι πλέον να πάρουν το δρόμο τους ως “Μικροί Χειροτέχνες”!! Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 5 έως10 ετών, είναι καθημερινό και τις ώρες από τις 9:00 έως τις 14:00. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 3 εβδομάδες. Περίοδοι διεξαγωγής από 15 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου και 7 Ιουλίου έως 28 Ιουλίου.

Για πληροφορίες καλέστε: Ασπασία Τσεκούρα 6977555707 και Μπιμπίκα Νάντια 6984790928.