Ημερομηνία δημοσίευσης: 17.4.19

Γιορτή Βιβλίου 2019 το τετραήμερο 20 με 23 Απριλίου

Για έκτη συνεχή χρονιά η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας σε συνδιοργάνωση με την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας, και την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου διοργανώνουν την Γιορτή Βιβλίου 2019 το τετραήμερο 20 με 23 Απριλίου στην Ιεράπετρα.

Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου

Το πρωί μοιράζουμε τα «Λαζαράκια» και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Έναρξη των εορτών με βραδιά αφιερωμένη στον «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ» του Βιτσέντζου Κορνάρου, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στις 19:00.

α) Παρουσίαση από τον κο Μανόλη Λιανάκη φιλόλογο και πρώην πρόεδρο της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας και την κα Λία Λιανάκη.
β) Παραδοσιακές μελωδίες του Ερωτόκριτου στην Ανατολική Κρήτη από τους κους Βαγγέλη Βαρδάκη και Κωστή Αβυσσινό. Τραγουδάει η κα Μαριάνα Λιανάκη.
γ) Απαγγελία κομματιών του ποιήματος από μέλη της Λέσχης βιβλίου Ιεράπετρας και από μέλη της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας κες Ιωσηφίνα Φαφουτάκη και Ελένη Διακάκη.
Συντονίστρια η κα Πέπη Χαροκοπάκη Μεντζάκη.

Κυριακή 21 Απριλίου

Στη βιβλιοθήκη «Μαρία Λιουδάκι» συνάντηση των πέντε Βιβλιοθηκών.
α) Βιβλιοθήκη Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκι»
β) Βιβλιοθήκη Καβουσίου «Μνήμη Γεωργίου Μαυρογιαννάκη»
γ) Λαϊκή δανειστική Βιβλιοθήκη Σταυροχωρίου
δ) Βιβλιοθήκη «Καλαϊτζάκειος» Μαλών
ε) Βιβλιοθήκη «Ωλέριος» Μεσελέρων

Κοινή παρουσίαση των σπάνιων βιβλίων τους. Ανοιχτή συζήτηση.
Θέσεις απόψεις καταθέσεις για την καλλίτερη συνεργασία τους. Προεδρείο Γεωργία Μετινίδου Μαρκοπούλου, Πόπη Δερμιτζάκη - Λιναρδάκη, Κρυσταλία Πλακαντώνακη – Διακάκη.
Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας ώρα 11:00 – 13:00

Δευτέρα 22 Απριλίου
Με την συμμετοχή του εκδοτικού οίκου «Οσελότος» παρουσιάζουμε το βιβλίο της κας Μαρίας Κοκοτάκη «Άγγελοι Σιωπής». Παρουσιάζουν ο κος Κοσμαδάκης Νίκος δημοσιογράφος και η κα Κυριακή Παντουβάκη εκπαιδεύτρια στο ΚΔΑΠ μουσικοκινητικής του Δήμου μας. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:00.

Τρίτη 23 Απριλίου
Πως κατασκευάζεται ένα βιβλίο από την σύλληψη της ιδέας έως το τύπωμα. Συνεργασία με την Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδας.
Παρουσίαση του παραμυθιού «Το μικρό ελαφάκι» της κας Δέσποινας Φανιδάκη από τους κα Ειρήνη Μαρκοπούλου που έκανε και την εικονογράφηση του βιβλίου και τον κο Παναγιώτη Μυλωνάκη. Για παιδιά και μεγάλους.

Κλείνουμε το τετραήμερο πάλι με Ερωτόκριτο με την συμμετοχή μαθητών της Μουσικής σχολής του Δήμου Ιεράπετρας. Παραδοσιακά όργανα παίζουν οι Μπαρκαλάκης Θανάσης, Ανδρουλιδάκης Στέφανος, Τάκης Μύρων, Λιαπάκης Μανώλης, Αντώνης Καέπου.
Χώρος αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας στις 18.00.

Κατά την διάρκεια του τετραημέρου θα γίνει έκθεση των Λασιθιωτών συγγραφέων, η έκθεση των σπάνιων και μη δανειζόμενων βιβλίων από τις πέντε βιβλιοθήκες που προαναφέραμε και Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη.

Χώρος: Βιβλιοθήκη «Μαρία Λιουδάκι»
Επισκέψεις τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης πρωί 10:00 – 13:00 και απόγευμα 18:00 – 20:00.

Eπιμέλεια εκθέσεων: Πόπη Δερμιτζάκη – Λιναρδάκη, Μαρία Αγιασοφίτη, Πόπη Χρυσάκη – Κεχαγιαδάκη, Μαρία Κουτσοποδιώτη – Παναγιωτίδη.