Ημερομηνία δημοσίευσης: 22.4.19

Διάλεξη και παρουσίαση του βιβλίου «Λύκτος: Το Μυστικό του Λιονταριού»

Την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου στις 7:30 το απόγευμα, στο πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην μαγευτική Ιεράπετρα, ο συγγραφέας, ερευνητής και γλωσσολόγος Αδριανός Μπεζούγλωφ, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Κρήτη το βιβλίο «Λύκτος: Το Μυστικό του Λιονταριού» από τις εκδόσεις Ναυσίνοος.

Το βιβλίο είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ φαντασίας καταιγιστικής δράσης που διαδραματίζεται στα Αστερούσια Όρη της Κρήτης, στη Βιάννο και στην Ιεράπετρα. Οι πρωταγωνιστές ζουν εννέα ημέρες ανεπανάληπτων εμπειριών στην περιοχή και έχει λάβει σπουδαίες κριτικές από το αναγνωστικό κοινό που το έχει αγκαλιάσει με θέρμη.

Το βιβλίο το οποίο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα εξαντλήθηκε στην Κρήτη επανακυκλοφόρησε και θα υπάρχει την ημέρα της ομιλίας προς πώληση. Στην εισήγηση θα παρουσιαστούν ειδικά βίντεο σε παραγωγή Ναυσίνοου που αφορούν στην ιστορία και το μυστήριο της περιοχής καθώς και τον πλούτο των αρχαιολογικών θησαυρών που κρύβει και περιμένουν να αποκαλυφθούν.

Η διάλεξη θα επικεντρωθεί στα ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ενεργειακά φαινόμενα κλπ και θα παρουσιαστεί σπάνιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο. Θα ξεκινήσουμε από τα Ιερά κορυφής και πως αυτά συνδέονται με την Ιερή Γεωμετρία – η αρχαία επιστήμη της Ιερής Γεωμετρίας – Γεωδεσίας και Γεωμαντικής. Πως επέλεγαν οι πρόγονοί μας τους τόπους που έχτιζαν τα ιερά τους! Τι μας αποκαλύπτουν τα Ιερά Κορυφής στο Νομό Λασιθίου. Αρχαίοι Κρήτες θεοί. Ποιους θεούς και θεές συναντάμε στις πινακίδες των Γραμμικών Γραφών (έρευνα Αδριανός Μπεζούγλωφ). Προβολή ταινίας. Θα τονιστεί ιδιαίτερα η ανάδειξη της αρχαιολογικής σημασίας της περιοχής και πως όλα αυτά τα στοιχεία οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου «Λύκτος: Το Μυστικό του Λιονταριού».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.