Ημερομηνία δημοσίευσης: 21.1.20

Παιδική θεατρική παράσταση το Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Κάτω παρουσιάζει την παράσταση «ΝιΠι, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα, στην Ιεράπετρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη».

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Κάτω συστήνεται με μια αλλιώτικη παράσταση για παιδιά από 6 έως 106 ετών! Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου ένας πειρατής του Αιγαίου, του συγγραφέα Γιώργου Χατζόπουλου και η περίεργη παρέα του θα περιδιαβούν στη θάλασσα, αλλά και στην ιστορία του τόπου και θα φτάσουν στην Ιεράπετρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στις 6:30 μ.μ. ακριβώς.

Μία παιδική παράσταση γεμάτη έντονα χρώματα, τραγούδια, χορό, μουσική, κουκλοθέατρο, έξυπνα σκηνικά τρικ, δράκους, χάρτες και πρωτότυπα κύματα. Η Ιστορία και το παρελθόν γίνονται αντιληπτά μ’ έναν άλλο, διαφορετικό τρόπο που φωτίζουν τη σκέψη και τις πράξεις του σήμερα.

Ο ΝιΠί είναι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου που έρχεται αντιμέτωπος με τον πλούτο, τη δόξα, τη φιλία, τον έρωτα και την αγάπη σε μια πορεία αναζήτησης για το νόημα της ζωής. Με πλήρωμα τον Βαρθολομαίο, τον Γώγο τον Ξυνόγαλο, τον Μήτσο τον Ταπεινό, τον Λάκη τον Ζόρικο αντιμετωπίζουν καταιγίδες και σίφουνες που λυσσομανούν να τους βυθίσουν, μαύρα θεόρατα κύματα χιμούν να τους καταπιούν. Ναυμαχίες και μονομαχίες με τον μοίραρχο Κριεζή, τον Γάλλο φιλέλληνα Ιππόλυτο Μπυσσόν, ο Χασάν Μπαρμπαρόσσα, τον τρισέγγονο του Χαριεντίν, όμορφες και σκληρές κόρες, σαν τη Θεανώ τη Λύκαινα, τη Μαριγώ τη Λάβα, ανήσυχες δεσποσύνες σαν τη Γαλλίδα μαντμαζέλ Ελέν, αλλά και γοργόνες και δράκοι στάθηκαν εμπόδιο στην αναζήτηση του Νίπι, ώσπου στο τέλος …!

Οι συντελεστές

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Πάνου Ιωαννίδη και Βασίλη Παύλου, σε πρωτότυπη μουσική Σταύρου Πρέσση, σε πρωτότυπους στίχους Ασπασίας Βασιλάκη σε σκηνογραφία Ευαγγελίας Καμπουράκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελευθερία Σινατσάκη, Καλιάννα Γιγουρτσή, Κλαίρη Δουκουμετζάκη, Φίλιππος Μωραΐτης, Δημήτρης Γαλανάκης, Νίκος Αξιώτης.

Χορηγοί: Ζαγόρι-Ζαγοράκι, Physis Βοσκάκης Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε., Βιβλιοπωλείο Χαρταετός, Papermart.gr, Atrion Hotel.

Χορηγοί επικοινωνίας: Ράδιο Λασίθι 92.3, Cretalive.gr, Πατρίς Καθημερινή Πρωινή Εφημερίδα, Παιδικό ραδιόφωνο family fm 89.5, Love Radio Κρήτης 102.8.

Τηλ. κρατήσεων: 2810-343483. Γενική Είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.